Vasárnap, 2019-06-16, 4:45 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS
Nyitólap | Regisztráció | Belépés
13 Harcos Sport Egyesület
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2019  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 8
Mini-chat
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • TOP 100
 • Zene
 • Ajándék
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  1934-ben született és 17 évesen kezdett el harcművészetekkel foglalkozni még 1951-ben. Mikonosuke Kawaishi és Luc Levanier keze alatt ismerkedett meg a judoval, Lu Lebangftól tanult ju jutsut, Henry Plée és Murakami mesterektől karatét.

  Tadashi Abe és Hiroo Mochizuki vezette be az aikidoba, Hiroshi Oasaka volt tanítója shorinji kempoban és, ami a tárgyunkat tekintve legfontosabb: Jim Alchiek és Minoru Mochizuki mesterektől tanult tai jitsut. Fort Carré d'Antibes-ban töltötte katonai szolgálatát, ahol közelharcolt tanult, majd hamarosan oktató lett.

  Hernaez mester jelenleg a Francia Karate Szövetség ügyvezetője és a Nemzetközi Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu Szövetség elnöke.Kifejlesztette a rendszer oktatási módszertanát. Igyekezett az oktatás technikáját úgy átalakítani, hogy az alkalmazható lehessen a nyugat-európai viszonyok között is. Lefektette az irányzat európai alapelveit, amiben központi szerepet szánt a teljesítménynek, de ügyelt arra, hogy a tai jitsu ne lépje át az önvédelem kereteit.

  1964-ben Hernaez testvérével Georgeal és még egy társsal, Daniel Duboisval, meglátogatták a Shorinji Kempo Hombu Dojot Japánban. Franciaországba visszatérve Hernaez mester létrehozta a Francia Tai jitsu és Shorinji Kempo Szövetséget, aminek első elnöke lett. 1972-ben látta vendégül a shorinji kempo mesterét Aosaka Hiroshit. Aosaka két évig maradt Hernaez mesternél, ez alatt az idő alatt folyamatosan képezte magát, aminek eredményeként ő lett az első shorinji kempo mester Európában. 1973-ban a két irányzat (shorinji kempo és a tai jitsu) különvált és külön adminisztráció állt fel fenntartásukhoz.

  Aosaka mester Franciaországban telepedett le -miután egy francia hölgyet vett el feleségül - és vált a Francia Shorinji Kempo Szövetség technikai vezetőjévé 1993-ban. Hernaez shorinji kempo tudását felhasználva, annak néhány technikai elemét átültette a tai jitsuba. 1973-ban Japánba utazott, ahol Minoru Mochizuki elismerésében részesült.

  A látogatás alatt Mochizuki mester jóváhagyta módszertanát, jelezve, hogy ez hivatalos és tradicionális, továbbá kinevezte őt hivatalos európai képviselőjének.
  1985-ben kiléptek a központi szervezetből (FFATK), de 1988-ban kötelezte a francia oktatási törvény, hogy térjenek vissza a szervezetbe, ami karate jutsuként meg is történt.

  Még 1985-ben az irányzatot felvették a Japán Nemzetközi Harcművészetek Szövetségébe, melyet olyan mesterek vezettek, mint Minoru Mochizuki, Sugino vagy Mifune mesterek.

  A Seibukan Akadémiától mi sem nagyobb elismerés, mint, hogy Hernaez mesternek megengedték a japánok, hogy az általa oktatott tai jitsu elé felvegye a nihon jelzőt, ami azt jelenti "hitelesen japán". 

  A ma oktatott nihon tai jitsu technikák erősen az ősi daito ryu technikáin alapuló tai jitsuba nyúlnak vissza, megőrizve annak eredeti hatékonyságát. A nihon tai jitsu gazdagságát, a Mochizuki iskolából átvett technikai elemek kombinációja adja, amivel tökéletes harcművészetté vált.

  Igen hatékony önvédelmi rendszer, mely rendelkezik azzal a speciális elemmel, amit az ősi technikák megalkotásánál tűztek ki célul. Ennek a speciális eljárásának lényege, hogy az elsajátítható önvédelmet beleilleszti egy tanulható rendszerbe, megőrizve a maximális hatékonyságát, fenntartva a védekezés alapelveit. A védekezés tanulása közben meg kell adni a legmélyebb tiszteletet az emberi életnek, ami azon az elven alapul, hogy a védekezés mértéke arányban áll-e a támadás nagyságával.

  Hernaez mester megkapta a 9. dan fokozatot nihon tai jitsuból a Seibukan Akadémiától, ami eddigi munkájának és Budonak tett szolgálatainak elismerése -, amivel egyben örökre beírta magát a japán kultúra e különleges területének a japán harcművészetek történetének könyvébe.

  Életművének elismeréseként a japán szövetség, Roland Hernaez mesternek 10. dan fokozatot adományozott 2007-ben.  Copyright MyCorp © 2019
  Honlapszerkesztő - uCoz