Vasárnap, 2019-06-16, 4:45 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS
Nyitólap | Regisztráció | Belépés
13 Harcos Sport Egyesület
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2019  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 8
Mini-chat
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • TOP 100
 • Zene
 • Ajándék
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Vikartóczky Gusztáv 1982-ben, 28 évesen ismerkedett meg a ju jitsuval, ami néhány évvel korábban került Magyarországra. Hivatásos katonaként érdeklődéssel fordult a közelharc elemeket is magába foglaló rendszer felé. Ez időben, Magyarországon Kelemen István mester képviselte egyedül az irányzatot, akinek edzésein tanult. Két év után Killer László mesterrel együtt több budapesti klubban dolgozott segédedzőként.    

  1992-ben, egy nemzetközi edzőtáborban találkozott Raymond Jugeau és Jacky Gouget francia mesterekkel és velük együtt a nihon tai jitsuval. Az első edzések nagy hatással voltak rá, mert gondolkodásában, technikai megoldásaiban, edzéselemeiben abszolút újat mutattak az általa addig gyakorolt stílushoz képest. Ahogy írja könyvében: "Barátaimmal, akik különböző harcművészeti irányzatokból kerültek e táborba megbeszéltük, lehetőséget kérünk a francia mesterektől, hogy rendszerüket megismerjük, mivel irigylésre méltó volt az a nyugalom és technikai tudás, amely belőlük áradt". Meghívást kaptak a Francia Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu Szövetség évenként megrendezett találkozójára Párizsba. Visszatérve Magyarországra az irányzat szellemiségét, technikai bázisát, módszertanát elfogadva és magukévá téve kezdték a stílus hazai elterjesztését. 1994 augusztusában meghívták Raymond Jugeau és Jacky Gouget mestereket egy 5 napos edzőtáborra, ekkor vizsgázott mester fokozatra nihon ju jitsuból Vikartóczky Gusztáv. Egy évvel később Raymond Jugeau franciaországi edzőtáborában nihon tai jitsuból szerezte meg a mester fokozatot. 1995-ben megalakult a Magyar Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu Sportegyesület, melynek azóta is vezetője.


  Megjelent írásai:

  Az önvédelem iskolája - a nihon tai jitsu magyarországon

  Kiadó: Amon Könyvkiadó

  ISBN: 9638106182

  Kiadás éve: 1997

  A nihon tai jitsu olyan önvédelmi rendszer, mely egyesíti magában a tradicionális japán ju jitsu és az európai harcmodort.

  A hosszú évek alatt Franciaországban kifejlesztett harcművészeti rendszer ma már komoly elismerést vívott ki magának a világ minden táján.

  A nihon tai jitsu nem versenysport, "hanem egy mindenki számára elsajátítható komplex önvédelmi rendszer". A kötet a nihon tai jitsu központi programja alapján ismerteti a technikai alapokat, bázisgyakorlatokat (ütés, kulcs, dobás), valamint néhány ju jitsu elleni taktikát. A különböző gyakorlatok elsajátítását elsősorban a fekete-fehér fotók segítik.

  A kötetet irodalomjegyzék, valamint az edzéseken leggyakrabban használatos kifejezések és vezényszavak magyar megfelelője egészíti ki.
  A bennünk élő harcos : gondolatok

  Magánkiadás, 2010.
  ISBN 978-963-06-1247-0
  [AN 2928989]


  A könyv történelmi áttekintés útján be kívánja mutatni a keleti, ősi harcművészetek elterjedését Amerikában és Európában. Kisebb fejezetek formájában foglalkozik ennek társadalmi, kulturális összefüggéseivel, valamint a katonai kiképzésre, és a polgári önvédelemre tett hatásával. Bemutatja a sport és a hagyományos harcművészet kapcsolatát, a modern világban, valamint ezek társadalmi támogatottságát. Kérdéseket fogalmaz meg a mai ember számára, melyekkel mindenki találkozik, aki valamilyen küzdősportot választ magának, vagy gyermekének. Sajátos véleményt alkot a pénz és a sport világáról, a modern kor harcos problémáiról. A nemzetközi könyvkiadáson keresztül bemutatja a harcművészet jiu jitsu ágának fejlődését 1867-től napjainkig.


  Copyright MyCorp © 2019
  Honlapszerkesztő - uCoz